brochureIG

SCHADUWST*RM

 

Jongerenprojecten voor Dag van de Academies

 

Op zaterdag 6 februari presenteerden SASK en SAMWD twee projecten: Schaduwst*rm & Studio DKO. Dit jaar stond de Dag van de Academies in het teken van de jongeren.

 

Schaduwst*rm

In verschillende ateliers experimenteerden jongeren, in kleine groepjes, met schaduw installaties. Leerlingen animatiefilm documenteerden zoveel mogelijk de artistieke interventies en activiteiten. Leerlingen van SAMWD Lier onder leiding van Dirk Proost zorgden voor begeleidende soundtrack.

Alleen in de schaduw leeft het licht.
Vele kunstvormen maken hiervan gebruik. In de fotokunst en film is dit contrastenspel cruciaal. Ook in de schilderkunst is clair obscur een bekende techniek.

Met hun project onderzochten de jongerenateliers de mogelijkheden van het schaduwspel. Het centrale thema van de Dag van de Academies 2021: 'Crossroads' vind je ook terug in deze kruising van licht en donker.

 

Schaduwst*rm Teaser

 

 

Bekijk de volledige opname van dit evenement op het YouTube kanaal van de academie: https://www.youtube.com/watch?v=YLdDSr-_eV0

 

Studio DKO

 

Studio DKO is het project van SAMWD Lier. Op het Youtube-kanaal van SAMWD een radio-aflevering beschikbaar gemaakt om 11u over het reilen en zeilen van deze academie. https://www.youtube.com/watch?v=BhzrV8k0oes&t=2372s