brochureIG

Schilderkunst (10 jaar)

VIERDE GRAAD (10 jaar) - SCHILDERKUNST

 

De eerste jaren werken we aan de technische onderbouw van het schilderen en het interpreteren van beelden. Stapsgewijs leer je experimenteren en inhoudelijk werken vanuit een ontwerp of concept.

Contact met het werk van diverse kunstenaars scherpt je visie en voedt je inspiratie Je verwerft inzicht om een doordachte keuze te maken over wat het best bij jouw persoonlijkheid past.

Voor de gevorderde schilder is er de mogelijkheid om in te stappen in een open-atelierwerking en je voordeel te halen uit ons divers aanbod van schildersatelier door deze te combineren.

 

 

4.1-2: 4 uur per week atelier + 1 uur per week Kunst & Cultuur *

4.3-4: 4 uur per week atelier + 1 uur per week Ontwerpschetsen **

4.5-10: 4u per week atelier

 

4de Graad - aanvullende verplichte vakken:

* KUNST & CULTUUR
Tijdens deze lessen maak je een ontdekkingstocht doorheen de ontwikkeling van de beeldende kunst. Alle belangrijke kunst-stromingen komen aan bod. Tentoonstellingen zijn aanleiding om dieper in te gaan op een bepaalde kunstenaar of kunstrichting.

** ONTWERPSCHETSEN
Deze tweejarige opleiding verschaft je een belangrijke basis via elementaire tekenopdrachten, de ontleding van composities en het bestuderen van voorbeelden. Daarnaast leer je je (kunst)filosofisch vertrekpunt te bepalen.

 

Schooljaar 2021-2022

 

Lier

 

zaterdag 9u20 tot 13u00
atelier Gommaar Gilliams

 

Heb je nog vragen over de inhoud van deze opleiding? Mail naar: gommaar.gilliams@beeldacademielier.be
Voor praktische vragen (over de inschrijving, ...) contacteer het secretariaat van de academie: info@beeldacademielier.be 

Info in verband met inschrijvingen en prijzen vind je via deze link.