brochure

Fotokunst

 

VIERDE GRAAD (5 jaar): 7u per week Fotokunst en 1u per week Kunst & Cultuur

Vanaf het derde jaar kan je ook kiezen voor 8u Fotokunst

NIEUW: SPECIALISATIE (2 jaar): 7u per week Fotokunst en 1u per week Keuzeatelier

In de opleiding Fotokunst ligt de nadruk op artistieke creatie en je persoonlijke invalshoek. Aan de hand van zorgvuldig gekozen opdrachten maak je kennis met verschillende fotografische thema’s en hun specifieke problemen. Je bezoekt regelmatig tentoonstellingen en bestudeert het werk van bekende fotografen. Vanaf het begin werk je met een digitale reflexcamera. Wie aan deze opleiding begint, kan vlot met een computer overweg.

In het 1ste en 2de jaar wordt veel aandacht besteed aan het observeren van de omgeving. De 7 lesuren worden verdeeld in 2 blokken: een blok specifieke les (techniek en toonmomenten) en een blok atelier dat je zelfstandig invult (fotograferen of pc-werk). In het 2de jaar maak je ook kennis met de fotostudio.

Vanaf het 3de jaar ga je op zoek naar een eigen stijl en vormtaal. Je maakt ook kennis met complexere opname- en processingtechnieken en experimenteert met niet-conventionele fotografische vormen. In het 5de jaar werk je aan je afstudeerproject en organiseer je een fototentoonstelling voor het grote publiek. Tijdens de twee specialisatiejaren ligt de klemtoon op alle aspecten van een zelfstandig werkend fotograaf.

Lier

eerste en tweede jaar:

  • MODULE 1: dinsdag 13.50u tot 17.30u en donderdag 13u tot 15.40u
  • MODULE 2: donderdag 18.20u tot 21.50u en zaterdag 9.20u tot 12u

vanaf het derde jaar en de twee specialisatiejaren:

  • dinsdag 19.10u tot 21.50u en woensdag 18.20u tot 21.50u