brochure

Expo

Dit jaar bestaat de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten in Lier 225 jaar en dat wordt een heel jaar gevierd. Het feestjaar gaat in januari al van start met de jaarlijkse Black Box. “Met deze grootse tentoonstelling willen we de leerlingen die dit academiejaar afstuderen in de kijker zetten,” vertelt directeur Gio De Weerd.

“Met deze Black Box willen we ook aan onze leerkrachten de kans geven om een tussentijdse evaluatie te maken van het werk van hun afstuderende leerlingen,” legt Gio De Weerd uit. “De leerlingen zelf krijgen dan weer de kans om zich grondig voor te bereiden op de eindjury die ze in juni moeten afleggen. Uiteraard zijn de meeste eindwerken nog lang niet klaar. Het kan dus zijn dat sommige leerlingen alleen maar een ontwerp tentoonstellen. Wie de expo komt bezoeken, krijgt een evaluatiebriefje mee. Het is immers de bedoeling dat de leerlingen ook door het grote publiek worden geëvalueerd.”

De Black Box vindt plaats in de academie aan de Koepoortstraat. De tentoonstelling wordt feestelijk geopend op vrijdag 26 januari om 20 uur en loopt tot en met zondag 4 februari.

Op weekdagen en op zaterdag ben je van harte welkom van 9 tot 12 uur en van 13 tot 16 uur. Je kan ook op dinsdag-, woensdag-, donderdag- en vrijdagavond van 18.30 tot 21 uur naar de werken komen kijken. Op zondag is de academie open van 9 tot 12 uur. De toegang is gratis.