brochure

Nieuws

22,5 uur film in de academie

Naar aanleiding van onze 225ste verjaardag trakteren we iedereen op maar liefst 22,5 uur film. Het filmfeest gaat van start op dinsdag 6 februari met het Deense drama Festen.

In totaal worden er 15 films vertoond. Dat gebeurt telkens in lokaal B102 (Kunstgeschiedenis) in het hoofdgebouw aan de Koepoortstraat in Lier.
De toegang is gratis.

Key Colours Competition

Uitgeverij Clavis en de stad Hasselt organiseren dit jaar de 12de editie van de Key Colours Competition. Dat is een internationale illustratorenwedstrijd voor het beste prentenboek (bedoeld voor kinderen tussen de 2 en 7 jaar). De winnaar ontvangt 7.500 euro en het bekroonde werk wordt door Clavis uitgegeven.

Dag van de Academies

Op zaterdag 3 februari vindt de Dag van de Academies plaats. Alle muziek-, teken- en toneelscholen in Vlaanderen tonen zich die dag van hun beste en creatiefste kant. Ook onze academie doet mee.

De academies van het deeltijds kunstonderwijs hebben dit jaar een belangrijke boodschap – een boodschap van algemeen nut.

Linda Bloomfield (UK) komt naar Lier

Op 2 februari wordt in CC Zwaneberg in Heist-op-den-Berg de tentoonstelling Porseleinspiegelingen geopend. Daarin wordt het werk van 20 professionele porseleinkunstenaars getoond, naast het werk van diverse leerlingen keramiek uit zes academies, waaronder die van Lier. Naar aanleiding van deze
expo komt de Britse keramiste Linda Bloomfield naar België. Ook naar onze academie!

Teja toont werk in Bertrix

In het cultureel centrum van Bertrix, 15 km van Bouillon, kan je Vison Visu bezoeken, een expositie van hedendaagse portretkunst.

Teja Huybrechts, leerling in het schilderkunstatelier van David Ausloos, neemt aan deze expo deel. Zij toont portretten van kinderen met het syndroom van Down.

De expo loopt van 29 januari tot 11 februari, telkens van 14 tot 17.30u.

Creatieve vakantie in Arteventura

Arteventura is een prachtig landhuis in Spanje waar je de zomervakantie kunt doorbrengen en waar je tegelijk je creativiteit de vrije loop kunt laten. Arteventura ligt op 4 kilometer van het stadje Aracena en bestaat uit een werkruimte van 300m2, twee slaapkamers voor telkens twee personen (een extra bed is mogelijk) en een gemeenschappelijke keuken.

Academie geeft feestmagazine uit

In onze vorige nieuwsbrief hebben we het al aangekondigd: onze academie bestaat 225 jaar en dat gaan we een jaar lang vieren. Naar aanleiding van deze verjaardag geven we een trimestrieel feestmagazine uit, waarvan het eerste nummer in januari verschijnt. Daarin werpen we een blik op een aantal Black Box deelnemers en duiken we in de boeiende geschiedenis van onze academie.