Stedelijke Academie voor Schone Kunsten Lier

Vestigingsplaatsen: Lier, Koningshooikt,
Boechout, Vremde, Broechem, Emblem,
Pulle, Oostmalle, Westmalle

brochure

ATELIER AMI

Gevraagd kunstenaars, utopisten, uitvinders, klankmakers, toekomst-vormgevers, experimentele onderzoekers, ...

 

Liesbet Grupping (docent SASK Lier) & Dirk Proost (docent SAMWD Lier) starten samen het atelier AMI - Art, Music & Investigation.
Zij nodigen jongeren uit om ideeën uit te wisselen over onze wereld in de toekomst. De visies die hieruit voortvloeien, worden omgezet in beelden, klanken en performances. Experimenteren en spelen zijn de kernwoorden. Iedereen wordt al doende in de verschillende kunstdomeinen meegenomen, voorkennis is niet nodig.

Atelier AMI gaat aan de slag rond 2 projecten: Futurum https://vimeo.com/430380507  & het waterkeringsproject 'Gog Polder van Lier' https://www.sigmaplan.be/nl/projecten/nete-en-kleine-nete/
Deze projecten buigen zich over thema's zoals klimaatontwikkelingen en - oplossingen, watergebrek en wateroverlast, alternatieve verblijfplaatsen of nieuwe transportmogelijkheden. De tentoonstelling Future Plans van Luc Deleu is één van de inspiratiebronnen.

Futurum krijgt in maart 2021 een toonmoment in de Singel.
Het waterkeringsproject wordt zichtbaar & hoorbaar gemaakt in de Lierse Polder, in maart 2021.

 

Concreet?
Leeftijd: vanaf 15 jaar
Het atelier AMI is een projectmatige cursus: Samen met de deelnemers wordt een agenda opgemaakt gebaseerd op maandagavond, woensdagmiddag en zaterdag.

 

Contact?
dirk.proost@samwdlier.net - liesbet.grupping@sasklier.be