brochure

Ateliertentoonstelling Modeontwerp

 

Studenten uit de opleiding Modeontwerp tonen hun werk onder leiding van docent Sabine Oosterlynck. Deze expositie kan je van woensdag 26 september tot en met zondag 14 oktober bekijken in de Ontmoetingsruimte van de academie.

 

An Cockx, Veerle De Ceulener en Annick Lamote vervolledigden in 2018 hun opleiding 4de graad Modeontwerp. Hun afstudeercollecties zijn opgebouwd uit diverse materialen en getuigen van verschillende inspiratiebronnen.

 

De film Out of Africa (Sydney Pollack) en verscheidene Afrikaanse reizen liggen aan de grondslag van Annick Lamote' s collectie. Haar passie voor onconventionele materialen bepaalde haar materiaalkeuze, rubber. Fiets- en autobanden veranderen in een delicaat vlechtwerk of een accessoire.

De Tweede Wereldoorlog, een liefde voor boeken en de film Inglorious Bastards (Quinten Tarantino) inspireerden Veerle De Ceulener. Zij creëert met oude oorlogskranten, nylon en leder een passende donkere sfeer.

De collectie van An Cockx baseert zich op de film Cinema Paradiso. Een grote liefde voor handwerk transformeert kapstokken en filmrollen tot accessoires of snoeppapiertjes en zakdoeken tot kledingstof.

 

Foto's