brochure

Coronamaatregelen: update

 

Coronamaatregelen: update 04/01/2021

Het Vlaamse Ministerie van Onderwijs verlengt de lopende maatregelen tot aan de krokusvakantie.
Geen verstrenging, maar ook geen versoepeling.

 

 • Voor leerlingen -12 jaar blijven de lessen 100 % in de academie doorgaan
  Mag je (verkouden) kind naar de academie? Raadpleeg de beslisboom
 • De lessen voor leerlingen +12 gaan tot nader bericht enkel door:
  • met maximum 4-leerlingen-gelijktijdig-in-een-lokaal
   We gebruiken het reservatiesysteem Supersaas om een overzicht te hebben op wie, wanneer, waar aanwezig is
  • We organiseren over de hele week gespreid zelfstandige werkmomenten voor de leerlingen in (delen van) het atelier. Hiervoor ontwikkelen we een reservatietool
  • We organiseren korte contactmomenten met de leerkrachten (1-op-1) tijdens de normale lestijd. Ook hiervoor kunnen leerlingen een reservatie maken
  • Contact nemen met de hele klas verloopt online

 

 

Coronamaatregelen: update 12/11/2020

Tijdens de herfstvakantie kregen we via het Departement Onderwijs nieuwe richtlijnen doorgestuurd over de opstart na de vakantie in code rood.
De besmettingscijfers hebben ertoe geleid dat de maatregelen nogmaals verstrengd moesten worden. De draaiboeken zijn de afgelopen dagen meermaals veranderd waardoor we onze uitgewerkte scenario’s opnieuw moeten aanpassen.

Dit is een work in progress, we vragen jullie wat geduld om de leerkrachten de tijd te geven om alles lesklaar te maken. We willen zoals steeds binnen ons beleid opteren voor de meest veilige situatie voor al onze leerlingen. Er is geen einddatum meegedeeld, maar het Departement Onderwijs volgt de cijfers nauwgezet op, en zal hopelijk over enkele weken een update kunnen geven.

We zetten de nieuwe maatregelen voor jullie als volgt op een rijtje:
 

De lessen voor leerlingen jonger dan 12 jaar blijven volledig behouden zoals voorzien. 
 

Leerlingen die 12+ zijn maar nog in het lager onderwijs zitten, blijven welkom in de lessen (maar met behoud afstand en mondmasker, zoals ze dat al deden). 
 

Voor alle leerlingen +12 zijn enkel 1-op-1 lessen toegelaten of moeten de lessen via afstandsonderwijs verlopen. Voor deze lessen zijn we volop de mogelijkheden aan het uitwerken om een kwalitatief online aanbod uit te werken. Hiervoor zal beroep worden gedaan op de kanalen die de leerkracht aanbiedt. Voor dit scenario werden de @sasklier mailadressen aangemaakt. 
 

We organiseren 1-op-1 besprekingsmomenten in de Academie voor leerlingen die geen digitaal platform hebben of waarvan het/de werk/technische toepassing het niet toelaat om deze online te bespreken. 
 

Je leerkracht informeert je per mail over het praktisch verloop van jouw lessen.  
 

Via een reservatiesysteem zullen we zelfstandige werkmomenten organiseren binnen de ateliers van de Academie. Hier zal verder over worden gecommuniceerd als het systeem op punt staat. 
 

Voor een aantal groepslessen zal een beurtrolsysteem op poten gezet worden zodat één leerling van de groep de les live kan volgen terwijl de rest van de klas online mee volgt. 
 

Voor deze 1-op-1-lessen, besprekingsmomenten en werkmomenten blijven uiteraard alle maatregelen gelden die al van toepassing waren (mondmaskers, afstand, ontsmetten, verluchten...). 
 

In ieder geval zal je van je leerkracht(en) nog te horen krijgen welke implicaties dit heeft op de lessen die je volgt. We willen jullie alvast bedanken voor jullie steun en begrip.
Ook wij beseffen dat dit verre van ideaal is, maar we geloven dat onze veerkracht én de kracht het Beeld ook hier in staat zullen zijn om de nodige ontspanning, groei en plezier te voorzien in deze bijzondere tijden.

Hou het veilig!

Het SASK-team

 

 

Algemene veiligheidsmaatregelen

Handhygiëne, ontsmetting & extra onderhoud
 

Social distancing: beperking van het aantal leerlingen, opsplitsing van klassen, aparte toegang en klassen voor de jeugd,...
 

Het gebruik van mondmaskers voor +12 jaar is verplicht in in de academie.
Gezien de stijgende trend in het aantal coronabesmettingen besliste de stad Lier om vanaf dinsdag 20 oktober, het dragen van een mondmasker opnieuw te verplichten in alle straten binnen de stadsvesten en dit elke dag tussen 8 en 18 uur. Ook als fietser ben je er verplicht een mondmasker te dragen.
Zowel op als buiten de stadsvesten is een mondmasker verplicht als het druk is en de veiligheidsafstand van 1.5 meter niet mogelijk is. Deze verplichting geldt voor alle straten in Lier en Koningshooikt en zowel voor voetgangers als fietsers.
 

Hygiëne, ontsmetting en verluchting in de lokalen en het gebouw
 

Circulatie in het gebouw wordt aangepast
 

De drankautomaten zijn afgesloten
 

De keuken is niet toegankelijk voor de leerlingen
De microgolfoven, het materiaal in de kasten en de waterkoker kunnen niet gebruikt worden