brochure

Dag van de Academies 2021

CROSSROADS

een kruispunt van wegen of een bepaald moment dat je diverse keuzes aanbiedt. In het kunstonderwijs leer je dat er niet één maar vele perspectieven zijn om de wereld te interpreteren. Je kan talloze paden bewandelen.

 

Kruispunten zijn verbindingspunten van wegen; ook kunst verenigt. Kunst laat ons een dialoog aangaan met onszelf en de ander, deelt denkbeelden en uitings- of kunstvormen. Binnen de academie breidt de samenwerking of versmelting van verschillende disciplines uit. Meer en meer werken de Academie van Beeldende Kunsten en de Academie van Muziek, Woord en Dans samen.

 

Dag van de Academies editie 2021 gaat door digitaal of beperkt fysiek waar mogelijk. Ambassadeur van Crossroads is kunstenaar en filmmaker Marieke Dermul. Zij heeft een filmproject op stapel staan waarin ze vertrekt van de vraag ‘Wat betekent de academie voor jou?’.

 

 

Schaduwst*rm

Academie voor Schone Kunsten Lier neemt deel aan de Dag van de Academies.
Op 6 februari 2021 nemen de jongeren de fakkel over in de Lierse academies. Zowel in SASK als in SAMWD tonen zij hun beeldende, beweeglijke en muzikale spel. Dit project Schaduwst*rm wordt vereeuwigd in een spannende film en verspreid via diverse kanalen.