brochure

EXPO Design museum Gent & WORKSHOP BACTERIEEL LEDER

 

Op zaterdag 26 januari gaat Sabine Oosterlynck, leerkracht modeatelier, naar Gent.

Vanaf 10u30 bezoekt men de expositie Fibre-Fixed ‘Composites in Design’ in het Design Museum Gent.

Om 14u start de workshop Bacterieel Leder in Atheneum Wispelberg.

Geïnteresseerd?
Deze workshop is volzet. U kunt eventueel inschrijven op de wachtlijst. Als er plaatsen vrijkomen, wordt u gecontacteerd.
Klik hier: wachtlijst

 

 

WORKSHOP BACTERIEEL LEDER:
Tijdens deze workshop leer je werken met bacterieel leder. Je leert je eigen leder groeien vertrekkende van plantaardige ingrediënten en je krijgt inzicht in enkele verwerkingsmethodes. Op het einde van de workshop neem je je eigen startcultuur mee naar huis, waarmee je verder aan de slag kan om leder te groeien.
Bovendien leer je ook hoe je accessoires en zelfs kleding kan ontwerpen met het leder. We delen ontwerp- en bewerkingsmethodes die je kan gebruiken om je creativiteit de vrije loop te laten.
Er is geen voorkennis vereist voor deze workshop. Na de workshop krijg je een stap-voor-stap handleiding voor het groeien van je eigen leder.
Meer info

Lesgever:
Niek D’Hondt van Magma Nova geeft de workshop. Magma Nova is een design bureau in biofabricage en deelt kennis in het domein van de biomaterialen. Ze begeleiden bedrijven om hun afval te valoriseren of producten op de markt te brengen met behulp van biomateriaal technologie.

Wanneer? Zaterdag 26 januari 2019, 14u stipt

Waar? Atheneum Wispelberg (Block E 1ste verdieping) - Wispelbergstraat 2 - 9000 Gent

Prijs?
10€ voor studenten & leerkrachten SASK Lier
15 € voor externen
Storten op rekeningnummer BE08 3200 1270 1313, voor 20-01-2019.
Contacteer voor uw inschrijving gaelle.vandevelde@lier.be. U schrijft pas na bevestiging over.

DESIGN MUSEUM GENT: expo Fibre-Fixed 'Composites in Design'

De tentoonstelling Fibre-Fixed. Composites in Design brengt een uitgebreide selectie designprojecten met composietmateriaal. De presentatie toont een verrassend overzicht van wat er mogelijk is wanneer vezels worden gecombineerd met een (bio)kunststof, en zo vezelversterkte composietmaterialen vormen.
Ontwerpen met composietmaterialen situeert zich in een context van actuele maatschappelijke uitdagingen: klimaatopwarming, ecologische impact, duurzaamheid, mobiliteitsproblematiek, veroudering van de bevolking en digitalisering.
Meer info

Wanneer? Zaterdag 26 januari 2019, 10u30

Waar? Design Museum Gent - Jan Breydelstraat 5 - 9000 Gent (bereikbaar vanuit station Gent met tram 1)

Prijs? Entree ticket, ter plaatse te betalen.