brochure

Nieuws

Linda Bloomfield (UK) komt naar Lier

Op 2 februari wordt in CC Zwaneberg in Heist-op-den-Berg de tentoonstelling Porseleinspiegelingen geopend. Daarin wordt het werk van 20 professionele porseleinkunstenaars getoond, naast het werk van diverse leerlingen keramiek uit zes academies, waaronder die van Lier. Naar aanleiding van deze
expo komt de Britse keramiste Linda Bloomfield naar België. Ook naar onze academie!

22,5 uur film in de academie

Naar aanleiding van onze 225ste verjaardag trakteren we iedereen op maar liefst 22,5 uur film. Het filmfeest gaat van start op dinsdag 6 februari met het Deense drama Festen.

In totaal worden er 15 films vertoond. Dat gebeurt telkens in lokaal B102 (Kunstgeschiedenis) in het hoofdgebouw aan de Koepoortstraat in Lier.
De toegang is gratis.

Teja toont werk in Bertrix

In het cultureel centrum van Bertrix, 15 km van Bouillon, kan je Vison Visu bezoeken, een expositie van hedendaagse portretkunst.

Teja Huybrechts, leerling in het schilderkunstatelier van David Ausloos, neemt aan deze expo deel. Zij toont portretten van kinderen met het syndroom van Down.

De expo loopt van 29 januari tot 11 februari, telkens van 14 tot 17.30u.

Peter De Koninck in Rome

Peter De Koninck, onze leraar Tekenkunst, is in de eerste plaats een graficus. Vanaf 18 mei stelt hij zijn grafisch werk tentoon in de Aula Colleoni van de Accademia di Belle Arti in Rome.

De expo "Lungo La Linea" loopt tot en met 2 juni. De academie van Rome is gelegen aan de Piazza Ferro di Cavallo 3. Je bent er welkom van maandag tot en met vrijdag, telkens van 10 tot 18u.

Key Colours Competition

Uitgeverij Clavis en de stad Hasselt organiseren dit jaar de 12de editie van de Key Colours Competition. Dat is een internationale illustratorenwedstrijd voor het beste prentenboek (bedoeld voor kinderen tussen de 2 en 7 jaar). De winnaar ontvangt 7.500 euro en het bekroonde werk wordt door Clavis uitgegeven.

Atelier Levend Model

 

 

Sinds de Prehistorie, doorheen alle tijdperken en modes, fungeert de menselijke figuur als onderwerp voor tekenaars, schilders en beeldhouwers.

Leerlingen van het atelier Levend Model stellen hun werk tentoon in de Foyer van de academie. U kunt de tekeningen bekijken van dinsdag 16 oktober 2018 tot zondag 11 november 2018

 

TIJD voor KUNST

 

In het kader van Codibel-dag nodigt Academie Lier Joke Hermsen uit. Op zaterdag 10 november geeft deze Nederlandse filosofe en schrijfster een academische zitting met als thema TIJD voor KUNST.