brochure

Nieuws

Dag van de Academies

Op zaterdag 3 februari vindt de Dag van de Academies plaats. Alle muziek-, teken- en toneelscholen in Vlaanderen tonen zich die dag van hun beste en creatiefste kant. Ook onze academie doet mee.

De academies van het deeltijds kunstonderwijs hebben dit jaar een belangrijke boodschap – een boodschap van algemeen nut.

Linda Bloomfield (UK) komt naar Lier

Op 2 februari wordt in CC Zwaneberg in Heist-op-den-Berg de tentoonstelling Porseleinspiegelingen geopend. Daarin wordt het werk van 20 professionele porseleinkunstenaars getoond, naast het werk van diverse leerlingen keramiek uit zes academies, waaronder die van Lier. Naar aanleiding van deze
expo komt de Britse keramiste Linda Bloomfield naar België. Ook naar onze academie!

22,5 uur film in de academie

Naar aanleiding van onze 225ste verjaardag trakteren we iedereen op maar liefst 22,5 uur film. Het filmfeest gaat van start op dinsdag 6 februari met het Deense drama Festen.

In totaal worden er 15 films vertoond. Dat gebeurt telkens in lokaal B102 (Kunstgeschiedenis) in het hoofdgebouw aan de Koepoortstraat in Lier.
De toegang is gratis.

Teja toont werk in Bertrix

In het cultureel centrum van Bertrix, 15 km van Bouillon, kan je Vison Visu bezoeken, een expositie van hedendaagse portretkunst.

Teja Huybrechts, leerling in het schilderkunstatelier van David Ausloos, neemt aan deze expo deel. Zij toont portretten van kinderen met het syndroom van Down.

De expo loopt van 29 januari tot 11 februari, telkens van 14 tot 17.30u.

Creatieve vakantie in Arteventura

Arteventura is een prachtig landhuis in Spanje waar je de zomervakantie kunt doorbrengen en waar je tegelijk je creativiteit de vrije loop kunt laten. Arteventura ligt op 4 kilometer van het stadje Aracena en bestaat uit een werkruimte van 300m2, twee slaapkamers voor telkens twee personen (een extra bed is mogelijk) en een gemeenschappelijke keuken.

Open Atelierdag in Lier

Op zaterdag 5 mei zetten we van 10 tot 17u de deuren van onze hoofdschool aan de Koepoortstraat wagenwijd open.

Jongeren tot 17 jaar kunnen dan een kijkje nemen in de verschillende jeugdateliers. Volwassenen kunnen kennismaken met de afdelingen tekenkunst, schilderkunst, beeldhouwkunst, keramiek, grafiekkunst, Lierse kant, modeontwerp, fotografie en digitale beeldvorming.

Tekeningen naar levend model

De studenten Tekenkunst, die les volgen in het atelier van Veerle De Vuyst, stellen op 11, 12 en 13 mei tentoon in de Slootjenshoeve in Berlaar. Zij stellen tekeningen tentoon, die gemaakt zijn naar levend model.

De Slootjenshoeve is gelegen aan de Smidstraat 319 in Berlaar. De expo is open van 9 tot 17u.