brochure

Nieuws

Linda Bloomfield (UK) komt naar Lier

Op 2 februari wordt in CC Zwaneberg in Heist-op-den-Berg de tentoonstelling Porseleinspiegelingen geopend. Daarin wordt het werk van 20 professionele porseleinkunstenaars getoond, naast het werk van diverse leerlingen keramiek uit zes academies, waaronder die van Lier. Naar aanleiding van deze
expo komt de Britse keramiste Linda Bloomfield naar België. Ook naar onze academie!

22,5 uur film in de academie

Naar aanleiding van onze 225ste verjaardag trakteren we iedereen op maar liefst 22,5 uur film. Het filmfeest gaat van start op dinsdag 6 februari met het Deense drama Festen.

In totaal worden er 15 films vertoond. Dat gebeurt telkens in lokaal B102 (Kunstgeschiedenis) in het hoofdgebouw aan de Koepoortstraat in Lier.
De toegang is gratis.

Teja toont werk in Bertrix

In het cultureel centrum van Bertrix, 15 km van Bouillon, kan je Vison Visu bezoeken, een expositie van hedendaagse portretkunst.

Teja Huybrechts, leerling in het schilderkunstatelier van David Ausloos, neemt aan deze expo deel. Zij toont portretten van kinderen met het syndroom van Down.

De expo loopt van 29 januari tot 11 februari, telkens van 14 tot 17.30u.

Peter De Koninck in Rome

Peter De Koninck, onze leraar Tekenkunst, is in de eerste plaats een graficus. Vanaf 18 mei stelt hij zijn grafisch werk tentoon in de Aula Colleoni van de Accademia di Belle Arti in Rome.

De expo "Lungo La Linea" loopt tot en met 2 juni. De academie van Rome is gelegen aan de Piazza Ferro di Cavallo 3. Je bent er welkom van maandag tot en met vrijdag, telkens van 10 tot 18u.

Key Colours Competition

Uitgeverij Clavis en de stad Hasselt organiseren dit jaar de 12de editie van de Key Colours Competition. Dat is een internationale illustratorenwedstrijd voor het beste prentenboek (bedoeld voor kinderen tussen de 2 en 7 jaar). De winnaar ontvangt 7.500 euro en het bekroonde werk wordt door Clavis uitgegeven.

Atelier Levend Model

 

 

Sinds de Prehistorie, doorheen alle tijdperken en modes, fungeert de menselijke figuur als onderwerp voor tekenaars, schilders en beeldhouwers.

Leerlingen van het atelier Levend Model stellen hun werk tentoon in de Foyer van de academie. U kunt de tekeningen bekijken van dinsdag 16 oktober 2018 tot zondag 11 november 2018

 

Korte enquête

Was je erbij tijdens de viering van 225 jaar Academie of de Codibel-dag op zaterdag 10 november?
Maak dan even tijd voor deze korte enquête die ongeveer 225 seconden duurt.

Klik hier:

Jouw mening is belangrijk. Zo kunnen wij ermee aan de slag voor een volgend evenement.

Hartelijke dank voor jouw bijdrage.

Warmste Kommen

 

Meer dan 100 keramisten, pottenbakkers en hobbyisten gingen aan de slag in hun atelier en maakten de warmste kommen ten voordele van de ALS-liga. Op 27 november nam ook het Lierse keramiekatelier met groot succes deel aan deze actie. Bedankt voor uw werk of bijdrage!

Warmste kommen (zonder soep) zijn nog verkrijgbaar op volgende events:

SASK & Kerst in Lier

 

Dit jaar staat Kerst in Lier in het teken van Alice in Wonderland. Vanuit de academie werken heel wat leerlingen en leerkrachten met enthousiasme mee.

In samenwerking met Shopping Lier decoreren leerlingen etalages met wonderlijke zaken.

't GROOT ROOD

Tien jongerenateliers van de Lierse academie zoeken hun inspiratie in de rode tinten.

Rood staat symbool voor hevige prikkels zoals passie, toorn en gevaar. Denk maar aan verkeerslichten, brandweer of Valentijnsdag.
Daarnaast associeert men deze primaire kleur met vreugde of elite. Daarom rolt men een rode loper uit.